Thursday, December 7, 2006

En farlig värld för katten

yngling matade sin bullterrier med en livs levande katt i England. Skönt att se att han iomed den handlingen- aldrig mer får införskaffa ett husdjur!

Vårdschef avlivade 78åriga Britas katt Nutte. visst kna man förstå besväret med en katt på ett vårdhem men det är sorgligt hur en gammal dam blir behandlad som en 4åring. Och det är sorgligt att bara för att man blir gammal så ska man ebhöva göra avkall på det goda i livet. Nutte var nog Britas ljus i vardagen. Hjälp, jag vill verkligen aldrig bli gammal!

Blev katten frisläppt eller brutalt dödad?

17-åring missförstod kattägaren och avlivade katten i en park genom att halshugga den.


Konstnären Nathalia Edenmont upprör med att avliva katt med käpp och sedan skära av halspulsådern. Slapp åtal.

"
- Det dödas katter på landet varje dag. Och varför är det mer okej att slänga i en levande hummer i kokande vatten än att avliva en katt? frågar hon.
Hur klarade du av att döda katten?
- Det var väldigt obehagligt. Men som konstnär jobbar jag med att ifrågasätta mig själv och mina egna reaktioner.
"

(Själv tycker jag konsten gått för långt då man dödar sällskapsdjur, och uppenbarligen inte kan tänka själv(att djuret lider etc). Även att det mer handlar om att provocera för att få gratis PR, än någnting annat. Jag slopar sådan här konstformer!)

58-åring ströp en katt
, som hämnd på sin fru -blir belagd med förbud att ha djur. Han får inte ens ha hand om en vandrande pinne eller akvariefisk! Familjen skaffar sedan en ny katt.

Skåning dumpade katt ute i naturen. Åtalas för brott mot djurskyddslagen.

21-årig godsägarson med vapenlicens filmar med sina kompisar då han skjuterihjäl småfåglar och en katt. bortförklaras som "pojkstreck" (dags att växa upp va!?) av hans mor och anmäls för djurplågeri. Det var personalens tamkatt som blev jagad och ihjälsjkuten.


Gubbe med noll i London, fångades på övervakningskamera där han körde över en katt tio ggr!!

Falsk(?) nokiareklam där katten slungas runt i en takfläkt.

En liten flickas katt blev dränkt
av okänd apersoner i en kräftbur- som kräftbete.

No comments: